Trondheims «kuleste» søndagstur

Mange kjenner til oss på vinterstid, men har du vært på toppen av Vassfjellet på sommeren?

Hver søndag (fom 27.august tom 15.oktober) åpner vi stolheisen i Vassfjellet for de som ønsker å gå på tur i «fjellet». Vi har merket en ny trasé som passer hele familien, med start ved avstigningen av stolheisen. Den 4,2 km lange løypa er lettgått og godt merket, og tar deg med i den vakreste delen av Vassfjellet (se kart og turbeskrivelse lengre nede på siden). Det er litt bløtt i terrenget for tiden, så det anbefales litt godt skotøy. Om du ønsker å ta stolheisen ned igjen, vil den være åpen for retur helt frem til kl.16.00.

Avslutt gjerne turen med et besøk innom Vassfjellkroa, nede ved parkeringen. Her serveres fersk bakst, vafler og gryterett fra kl. 11.00 til 16.00.

For de som har kjøpt SESONGKORT for vinteren 23/24, vil stolheisen være GRATIS. For øvrige gjester gjelder følgende priser (t/r):

Voksen75,-
Barn50,-
Full stol (6 personer)200,-
Kvittering av billett vises til heisfører

Ønsker du å kjøpe sesongkort for 23/24, kan du gjøre det HER.

Vi vil holde åpent alle søndager i høst fra 11.00 – 16.00 (Kroa 11.00 – 16.00), til og med søndag 15.oktober. Husk å vise kvittering for kjøp av enkeltbillett eller sesongkort til heisfører.

Velkommen til Hele byens fristed!

Turbeskrivelse

Trondheims «kuleste» søndagstur starter ved avstigningen av vår nye stolheis. Herfra går man merket løype sørover forbi vårt vannmagasin (493 m.o.h.) og videre bortover Vassfjellstien. Etter 1 km flatt terreng, begynner oppstigningen til Vassfjellvarden, toppen av Vassfjellet (711 m.o.h.) Her kan man nyte en fantastisk utsikt til blant annet Sylan i øst og Trollheimen i vest. Når man er på toppen er man ca halvveis på turen. Fra Vassfjellvarden går man i lettgått terreng bortover rabbene på Vassfjellet, før man tar av Vassfjellstien og går nedover mot stolheisen igjen. Langs denne delen er det kloppet på de våteste områdene.

Total turlengde: 4,2 km

Totalt høydemeter: 230 meter

Beregnet tidsbruk for en familie: Ca 3 timer (inkl. pauser)