Introkurs for skred og randonee

For første gang vil vi tilby et introduksjonskurs for skred og randonee. Kurset varer en hel dag med fokus på generell skredteori, kameratredning, ferdsel og skiteknikk.

Kurset starter kl.10.00 i kjelleren på Kroa, med skredteori med Henrik Halvorsen. Videre vil Henrik gi en introduksjon i kameratredning og hvordan man bruker en skredsøker.

Kl.12.30-13.00 blir det pause og man kan kjøpe seg lunsj på Kroa eller i Stor-lavvoen.

Etter lunsj vil Sondre Kristenstuen og Casper Stein ta dere med på en felletur med fokus på ferdsel og skiteknikk. Sondre og Casper er godt kjente både i og utenfor anlegget, og om det finnes god snø på «fjellet», vil de finne den.

Dette kurset passer for deg som er ny i toppturverdenen og ønsker å få mer glede både oppover og nedover når man er på topptur og få en forståelse om skred og hvordan man unngår å havne i skred. Alle våre instruktører er godt sertifiserte innen hvert sitt fagfelt og sikkerheten vil bli godt ivaretatt. Kanskje vil du oppdage noen skjulte perler i Vassfjellet også?

Det stilles krav til at alle deltagerne har randoneeutstyr m/feller og helst egen sekk med skredsøker, søkestang og spade.

Hva er inkludert i kurset:

1 time skredteori med sertifisert skredinstruktør
1 time praksis i kameratredning med sertifisert skredinstruktør
3 timer med skiinstruktør i ei gruppe på maks 8 personer
Innføring i bruk av randoneeutstyr
Innføring i å gjennkjenne skredterreng

Pris: 2000 NOK